2 kommentarer

  1. Hej.
    Kommer just från Systembolaget och fick med mig en flaska Lakrits Gin 🙂
    Ska bli jättespännande att testa. Några tips på…. om man vill blanda den?

    Bille

    1. Hej Krister
      Nej tyvärr har vi inte några säkra kort ännu. Men här kommer några förslag/idéer vi skrapat ihop men helt utan provningsstatistik. Så du får gärna prova och återkomma.
      Notera att tanken med vår Lakrits Gin är att det fortfarande är en gin, alltså inte en lakritslikör. Så det är alltså en gin som har lite extra lakrits helt enkelt.
      https://www.livetsgoda.se/nytt-pa-systembolaget-bra-svensk-gin-ol-och-whisky-samt-tva-cocktailrom-fran-karibien/?

      1. Nacka Lakrits Gin Citrondrink
      5 cl Lakrits Gin
      10 cl Fever-Tree Sicilian Lemonade
      2-3 stänk Angostura Bitter
      Garnera med en lakritsrot, citronzest och ett par tonkabönor!
      Eventuellt plocka bort tonkabönorna som garnering. Jag tog med dom för de kunde ge en subtil men intressant smakbrytning mot det genomgående temat av lakrits/citron. De har en aniston i smaken, men har också lite bittermandel (som möter upp bra med angostura bitter) samt lite vaniljkaraktär (det var just den subtila vaniljen vi var ute efter, Galliano exempelvis har en svag vanilj som ”bär upp” anissmaken!).
      2. Nacka Lakrits GT Hallon
      3. Nacka Lakrits Gin och varm choklad
      4. Nacka Lakrits Gin i stället för anisdryck i olika drinkar
      T ex i stället för Pernod. Sambuca, Raki, Ouzo, Nyköping
      5. Nacka Slippery Nipple
      Några droppar grenadin (valfritt)
      2 cl Sambuca, kyld (byts då mot Nacka Lakrits Gin)
      2 cl Baileys
      6. Kaffelikör (Kahlúa, Sprezzo eller liknande) eller kaffedrinkar med Nacka Lakrits Gin kan passa då kaffe många gånger har en lakritston.

      Ja det var lite input. Hör av dig gärna sedan med mail till nackabryggeri@nackabryggeri.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *